Sommarens baksida.
Sommaren är, förmodligen, den årstid flest invånare i detta långa land längtar efter. 
Denna sommar inleder dessutom oerhört lovande. Det är varmt och vädret har varit utmärkt nästan hela maj. Det lilla regn vi fått här i Falun, har lett till att gräset omöjligt kan vara grönare på andra sidan.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Men min kropp är inte lika ense med den allmänna åsikten kring värme och sommar.
Häromdagen var det dags för provtagning, den årliga provtagningen som innefattar ca 7 rör blod. Detta för att kolla lite mer än bara lithiumvärdena, utan även njurar och diverse.

Samma dag ringde min lithiumsköterska. Jag trodde att värdena var låga, åter en gång. De har pendlat rätt kraftigt de senaste året. Jag har inte varit exemplarisk när det kommer till min morgonmedicin (det har inte varit med flit), utan jag glömmer lätt bort den då jag inte går upp samma tid varje morgon. Rutinen som BORDE vara där efter alla dessa år, kom bort i flytten till nya lägenheten. 
 
Tillbaka till samtalet. Min lithiumsköterska började fråga om mina rutiner, om jag skakat på sistone och hur jag äter. Visst har jag skakat, men det är inte något jag reflekterat så mycket över. Skakningar har jag blivit van vid, så nuförtiden regerar jag inte på dem om ingen annan poängterar det. Min aptit har knappt existerat heller för den delen, men när man lever ett svängigt liv slutar man lägga märke till vissa saker för att man prioriterar energin på annat. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Mitt lithiumvärde låg på 1,0 mmol/l. That's not great. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Efter alla dessa år med lithium, så har jag och psykiatrin fastslagit att jag fungerar som absolut bäst när jag ligger runt 0,6 - 0,7 mmol/l. På senaste tiden har jag dock pendlat mellan 0,46 - 0,87 mmol/l. Ni hör själva, det är inte så vidare stabilt.

Och en bidragande faktor är tyvärr: värmen. Så nu de senaste dagarna har jag knappt ätit, skakar som ett asplöv och koncentrationsförmågan existerar knappt. Det svänger, det svänger och det svänger.
Det brukar ta ett tag innan kroppen vänjer sig, men denna försommar har tagit musten ur mig. Efter min promenad till Åhlens idag, var jag färdig. 
 
Något jag fått lära mig dock, är att när kroppen är ur balans; måste man tillåta sig själv till att vila.
Trots att jag ligger efter med det aktuella skoluppdraget, så fick jag lov att inse att världen inte går under om saker och ting inte följer mitt välplanerade och överambitiösa schema. Shit happens.
 
Så nu spenderar jag min tidigare överfyllda kväll, med att titta på "The Sound" (2017).
Enligt IMBD så är min filmsmak värdelös. :')
The Sound (2017)