Föreläsningarna om hemmasittare.
Sedan hösten 2017 har jag föreläst vid några tillfällen. Min första egna föreläsning skedde i oktober det året. Det  handlade främst ombipolär sjukdom och hur det har varit att leva med det. Sedan har jag föreläst med en annan, fantastisk tjej vid namn Lisa. Våran inriktning på våra föreläsningar har varit "Hemmasittare", då vi båda har suttit i den sitsen själv. Jag har föreläst från mitt perspektiv, lite om kombinationen med tonåren och min sjukdomsbild. Lisa har föreläst från sitt egna perspektiv och hur det har varit i kombinationen med hennes diagnos, Asperger syndrom. Vi har försökt att täcka upp så stora områden som möjligt kring Hemmarsittare temat. Det har gått oerhört bra och gensvaret har varit fantastiskt!
 
Det är ett oerhört viktigt ämne som det talas aldelles för lite om. Det har sakta men säkert kommit upp på tapeten, men förståelsen är minimal. Det handlar helt enkelt om okunskap. Förståelsen finns inte där, då många ser det som ren lathet. Som att deras barn helt enkelt inte tycker om att studera. Att de borde ta sig i kragen och släpa sig till skolan som alla andra "normala" ungdomar. Det fungerar inte riktigt på det viset. 
   Oftast finns det en tyngre bakomliggande orsak som på ett eller annat sätt handlar om det psykiska måendet. För var dag som går, blir det än svårare att ta sig tillbaka. Personligen tyckte jag att det var väldigt jobbigt att hela tiden komma på nya ursäkter till mina klasskamrater om varför jag hade varit borta så länge. 
 
Halvtaskig bild före föreläsningen hos
Studiefrämjandet Dalarna: